onsdag 31 augusti 2011

Stekt fläskfile med roquefortsås och bacon.



4 port

1 gul lök, skivad

2 dl champinjoner, eller valfri svamp skivad

100 gr bacon

600 gr fläskfile skivad

2 dl cream fraich

150 gr grönmögelost

Grönsallad

1, stek lök, svampen och bacon i smör tillsammans med skivor av fläskfilen tills köttet får fin stekyta .

2, Häll i cream fraich och smula i osten. Låt koka i några min.

3, Servera med Grönsallad :-P

Tips: kan serveras med pasta till övriga i familjen som inte kör gi :-P

fredag 26 augusti 2011

Vägning nr 4 ;-)

1/8-11 invägning  79,5kg
6/8-11 vägning 1 78,5kg
13/8-11 vägning 2 78,4kg
20/8-11 vägning 3 77,6kg
27/8-11 vägning 4 77,0kg
Ja det blev neråt den här veckan med :-D fan vad nice... glad ja blir. Har nu gått ner exakt 2,5kg på fyra veckor.. Ja har ju som mål i snitt 0,5kg i veckan så ja ligger ju lite bättre i snitt nu.. Trotts ja har fuskat så på helgerna... 

Men vi kör på.. Snart kommer den stora utmaningen och det är att inte gå upp dom har kilorna när ja ska op mig..:-S

Nej dax för jobb så ha en bra helg.. själv så går det i kräfans tecken i kväll ;-) Men nykter för ja jobbar i morgon igen.

kram på er:-*

Humm

Ja i morgon är det vägning igen... ja undrar om det hänt något den här veckan.. Men ja har ju iallfall kommit i mina jobbar byxor igen och det är ju plus vilket fall..;-)

Och den här veckan hittills så har ja hunnit ut på tre springrundor.. Och ja hinner nog inge mer heller genom att ja jobbar hela helgen.. Och vi ska väg och äta kräftor och på söndag har Linus hochey match så då ska vi ju passa på att åka och kolla på det.. Är ju hemma match.. Och Melwin har ju längtat så att få åka och kolla på pappa så...:-D Han hade ju helst velat följa med och kolla när dom tränar oxå sa han haha
Han sitter här och kolla i Hockey tidningen som Linus har fått... flera ggr.. Nu önskar han sig svart hjälm med galler till vintern sa han ;-)

Nej nu ska ja ta och röjja och plocka undan det värsta här sen handla och sen är det jobb hela kvällen.. Min underbara Mor kommer och är med barnen medans Linus spelar match ikväll..
Ha en underbar fredag allihopa :-*

måndag 22 augusti 2011

Men herre gud så gott :-P



2st solhbergs choritzo

Ca 2 dl grädde

Ca 3 dl Broccoli eller så mycket man vill ha.

En kvibble ädelost

Riven  ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200grader. Koka Broccoli och ha i en form. koka upp grädde och blanda i mögelost så den löser upp sig. Häll den sen i formen med Broccolin och skiva i korven. Och strö ost över. Sen in i ugnen tills den får en fin färg. Ja stekte även på haloumi ost till... Mumma :-P

Övriga familjen kan ha pasta till :-P

söndag 21 augusti 2011

MIN FAVORIT GI PIZZA !!!!!!

Deg:
3 dl vatten
0.5 pkt jäst

2 tsk salt

3 dl siktat dinkelmjöl

3 dl fullkornsmjöl av dinkel

2 krm torkad oregano eller basilika
 

Gör så här

1. Gör degen: Blanda samman mjöl och salt.
 2. Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
 3. Blanda ner mjölet, lite i taget.
 4. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
 5. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
 6. Värm ugnen till 250-275°.
  7. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor och lägg på en bakplåt.
8. Bre på tomatsås och Strö över osten, färska tomater, köttfärsen, champinjoner.
9. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.
10. Strö över torkad oregano före servering.

4 POTIONER

lördag 20 augusti 2011

Vägning nr 4 ;-)

1/8-11 vägning 1 79,5kg
6/8-11 vägning 2 78,5kg
13/8-11 vägning 3 78,4kg
20/8-11 vägning 4 77,6kg
JIPPI :-D

Ja den här veckan var ja mer nöjd än förra, men så fort det blir åt rätt håll så är ja ju glad... Men den här veckan så skulle ja ju inte unna mig något men det blev så ändå...;-) Men det blir inte hela helgen utan bara Lördag...:-) Nu jävlar.. vill ha minus nästa vecka oxå.. Har ju inte många veckor kvar nu att gå ner till ja ska op foten.. sen blir det en riktig utmaning att försöka hålla eller gå neråt ;-) Vill inte börja om igen efter haha

Ha en underbar helg :-*

GI Chockadmousse



2 dl grädde

1,75 dl hallon

200 g Mörkchoklad 70%

2 st äggulor

1 msk råsocker el hermesetas lättströ som ja tog istället.

Gör så här:

Vispa grädde och blanda i mosade hallon.

Smält chockad och blanda i äggulan en i taget och blanda sen i hallon grädden :-P

torsdag 18 augusti 2011

Men herre gud vad gott det här lät då :-D


Kantarell och köttfärsfylld paprika
Foto:



Ingredienser:
3 röda spetspaprikor
400 g köttfärs
1/2 gul lök
Gula kantareller (så mycket du vill eller har)
1/2 Svampbuljong
Paprikapulver
Salt och Peppar
Smakrik ost

Gör så här
Bryn köttfärsen.

Tillsätt hackad lök och kantarellerna (förvällda).

Smula ner buljongen och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.

Dela paprikorna på längden, kärna ur och tillsätt fyllningen. Toppa med favoritosten.

Gratinera i ugnen på 200°C till osten fått färg.

Serveras tillsammans med sallad och en klick creme fraiche.

Smaklig spis!

hummmmm

1/8-11 vägning 1 79,5kg
6/8-11 vägning 2 78,5kg
13/8-11 vägning 3 78,4kg
Oj oj hade ju glömt att skriva upp vägningen i lördags. Så ja gör det nu.. Inte mycket men är ju neråt i allafall.. Ja får sluta att fuska på fredagarna...;-) och i helgen ska ja även föröka att inte unna mig något som inte har lågt GI..

Ha en bra kväll... själv mår ja piss har såååå ont i huvudet.. Trodde det hade gått över men kom till baka..:-( ska ta migrän tablett och lägga mig snart får vi se om ja är bra i morgon när ja vaknar..:-)
 

måndag 15 augusti 2011

SKILDNAD MELLAN GI/LCHF!!

Fredrik Paulún:
Det förekommer ett stort antal metoder med olika för- och nackdelar. När det gäller GI-metoden går det ut på att äta en balanserad kost med alla näringsämnen och kolhydrater utgör en relativt stor andel. Det viktiga är att kolhydraterna har lågt GI-värde dvs är långsamma så att blodsockret räcker längre och håller dig mätt under lång tid. Dessutom betyder detta att du får mindre insulin än när du äter vanlig kost och det är viktigt eftersom insulin är skadligt för hjärt- och kärl samtidigt som det kan öka risken för diabetes typ 2. När det gäller vikten är insulin ett hormon som gör oss feta, så mindre av detta är mycket bra. GI-metoden är således en kosthållning som passar alla, även de med viktproblem och diabetes typ 2. LCHF är en kosthållning som går ut på att man drar ner kolhydratmängden väldigt mycket. De mest extrema varianterna ger enbart 5-10 % av energin in form av kolhydrater och hela 60-70 % av energiintaget i form av fett. Med tanke på att svenskens mat i genomsnitt innehåller cirka 50% kolhydrater och 35% fett är detta en mycket extrem kost. Det kan ge en snabb viktminskning, men en del av viktminskningen består av kolhydrater och vätska som kommer tillbaka om man börjar äta kolhydrater igen. LCHF är uppskattat av många typ 2-diabetiker eftersom de snabbt får ner sitt blodsocker, men många andra mår inte bra på dieten. Kolhydrater är ju ett bra bränsle för musklerna och gör att man orkar motionera. Dessutom ökar halten serotonin i hjärnan när man äter kolhydrater och serotonin är viktigt för mentalt välmående. På senare tid har det dock dykt upp LCHF-varianter som tillåter upp till 20 energiprocent kolhydrater och det är en kost som fler mår bra på, speciellt om kolhydraterna kommer från frukt, bär och grönsaker.
 
Andreas Eenfeldt:

GI och LCHF liknar varandra, men LCHF är en tuffare variant. Vid GI minskar man främst på de värsta kolhydraterna, som socker och vitt mjöl. Vid LCHF minskar man rejält på alla kolhydrater. Vid GI äter man mer långsammare kolhydrater som fullkornsprodukter. Vid LCHF äter man sig istället mätt på i första hand kött, fisk, ägg, smör och grönsaker. 
 
Fördelen med GI är att det är mer tillåtande om man gillar bröd och pasta, samt att man slipper omställningsbesvär som trötthet och huvudvärk första dagarna 
 Fördelen med LCHF är att det ger effektivare viktnedgång, ännu stabilare blodsocker och minskat sötsug.

Kvällsmål



Dinkelflingor med A-fil 3% mmmm..

Mummsigt värre :-)


God och lättlagad LCHF lunch!

Portioner: 4

God och lättlagad LCHF lunch!
Foto:



Ingredienser:
4 Ägg
2dl Crème fraîche
150gr Kantareller
25gr Smör
8 Skivor flatbröd
1msk Kantarellfond
Färsk Timjan


Gör så här
Gör så här: Förstek kantarellerna tillsammans med smöret, efter Ca 1min tillsätt äggen, kantarellfond och 1dl Crème fraîche. Stek ytterligare 1min så det får en fin färg. Bre flatbröden med smör och lägg på en ostskiva. Tillsätt Kantarellstekningen på mackorna klicka på en klick Crème fraîche och toppa med en kvist färsk timjan.

Otroligt god och lättlagad lunch!


Ska ja pröva i helgen tror ja!!!



Oopsies
Receptet ger 6–8 stycken beroende på hur stora man gör dem.
3 ägg
100 g philadelphiaost
en nypa salt
½ msk fiberhusk (kan uteslutas)
½ tsk bakpulver (kan uteslutas)
  • Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.
  • De kan ätas som smörgås eller användas som korv- eller hamburgerbröd. Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön.
  • Du kan även göra en enda stor oopsie som du sedan använder som rulltårtsbotten. Lägg bara på ett rejält lager med grädde och valfri bärsort.
Mindre strikt: lite bröd
Kan du inte klara dig utan riktigt bröd? Ta en Finn crisp, flatbröd, eller Wasa Fiber plus, med smör och pålägg. Ju mer smör/pålägg desto mindre bröd (kolhydrater) behöver du för att bli mätt: Omvänd dietistmacka / LCHF-smörgåsar

fredag 5 augusti 2011

Ny leksak ;-)


Har en mycket  nöjd liten stund kille här hemma nu <3

Även  moa  gilla den och det var bra :-P

Vägning och ja är mycket NÖJD!!

1/8-11 vägning 1 79,5kg
2/8-11 vägning 2 78,5kg
Komentar: Tycker veckan har gått galant. Men igår så vart vi bjuden på mat hos Maria o Putte så då kände ja inte för nå GI så det blev full tacos med goda efterrätter... Men ett kilo den här veckan ändå är ja mycket nöjd med :-) Så nu är det helg och det betyder unna sig ;-) så ja gör väl det då hihi

Dax och dra till jobbet nu.. Lite kaffe först bara 
Höres :-*

måndag 1 augusti 2011

Invägning!!!!


Vägning 1

1/8-11 79,5 kg

Ja nu var det dax igen ;-)

Invägning!!!!


Vägning 1

1/8-11 79,5 kg

Ja nu var det dax igen ;-)

Nöjd Unge!!!



Tror det är en kille som vill ha en sån där leksak som står bakom han ha ha