torsdag 22 september 2011

Hemma igen:-)

Ja då var man hemma igen efter 3-dagars utbildning inom Handels om Lagarna.. Mycket att ta in men det var väldigt intressant.. Med god mat och trevliga människor.

Ja då är det bara att invänta steg 4 i oktober i uppsala nästa gång.. Och hoppas det finns utrymme för att få in mer då i mitt huvud...
Har varit väldigt trevligt men vad säger man borta bra men hemma bäst.. Ja är ju inte som alla andra som sover så skönt på Hotell.. Ja är tvärtom ja sover väldigt dåligt.. vaknar flera gånger på natten. Och så vakna ja en timme före klockan ringde båda mornarna.. Men var ju tur det finns tv med Vakna med the Voice på så det gick ingen nöd på mig..;-)

Men nu ska det soooovas..:-) Och i morgon bara vara..

Ha en så skön fortsatt kväll kram på er alla:-*

Svälld :-(

Efter en dag.. blir ja mycket svälld:-( tårna blir som prinskorvar.

fredag 16 september 2011

Jippi jippi jippi jippi jippi :-D

1/8-11 invägning  79,5kg
6/8-11 vägning 1 78,5kg
13/8-11 vägning 2 78,4kg
20/8-11 vägning 3 77,6kg
27/8-11 vägning 4 77,0kg
3/9-11 vägning 5 75,5kg
10/9-11 vägning 6 76,1kg
17/9-11 vägning 7 75,5kg
Jippi nere tillbaka den här veckan... fast ja unna mig heeeela förra helgen..:-P och inte kunnat varit ute och förbrännt något... :-) Känner glad som fan igen nu att ja lyckats.. 

Ja ni får ha en underbar helg...

Här går det i kalasets tecken:-)

Dax igen i morgon.....


Ja då.var det lördag i morgon igen och det betyder vägning ..... Inte så.man.längtar nu när det är svårt med förbrännings träning.. Men men.. Ja har sagt till.mig själv att ja ska fan inte gå upp.mer än 1,5kg. På dom här veckorna...


måndag 12 september 2011

GI kladdkaka.. den blir på tors :-D

En nyttigare chokladkaka med lågt GI. Bakad utan vetemjöl och med endast lite fruktsocker. Pigga gärna upp grädden med citrus.

Ingredienser

12 bitar

100 g Arla smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter

Till servering:
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av ½ lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.  Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.  Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.  Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde,  smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal. 

söndag 11 september 2011

Lite tankar....

Ja då var det måndag igen.. kört barnen till skolan och dagis.. Ja har tagit plats i soffan och ätit frukost och kollar såklart på Vakna med the voice..  Dricka en kopp kaffe som är så underbart gott på morgonen..

En vecka kvar tills ja ska ta stygnen hua värsta ja vet.. Svimmar nästan när ja gör det..:-( fy... Men bara bita ihop och ta bort det. Ja den här veckan fyller min dotter 8 år.. oj oj vad stor hon blir:-).. Och om två veckor fyller ja ...fyyyyy ett år äldre.. fast insidan känner man sig som 25 ;-) Det som räknas..


I allafall igår var och dansa på Bumby feet.. duktig hon var.. Ja är imponerad .. Gofia .. Och ja tror hon verkligen gilla det.. Hon lös upp..:-)
Nu är det bara någon gympa åt Melwin som ja ska hitta han tjatar så men det var ju fullt här i Sandarne.. Melwin tjatar oxå om truppgympa nu men han är nog lite för liten än.. men vet det är barn som börjat i hans ålder.. ska höra mig för när ja är in med Moa... För han vill verkligen vara med på någon gymnastik. Tycker synd om han när han inte får göra något.. Helst vill han spela innebandy men då är han ju tyvärr för liten än.

Ja jag får spåna lite... Snart ska far få köra mig och kolla på present åt Moa.. Tur man har far och mor :-*

Ibland så säger barn saker och frågar saker som man inte kan sluta fundera på .... :-S
Ha en underbar dag... :-*

fredag 9 september 2011

PLATTFALL!!!!:-(

1/8-11 invägning  79,5kg
6/8-11 vägning 1 78,5kg
13/8-11 vägning 2 78,4kg
20/8-11 vägning 3 77,6kg
27/8-11 vägning 4 77,0kg
3/9-11 vägning 5 75,5kg
10/9-11 vägning 6 76,1kg

Ja vad ska man säga...:-( var ju berädd på det.. kan ju inte röra mig så mycket. Men bara kämpa på med maten för ja vägrar börja om helt från början..
 
Men ärligt känns det depprimerande men men bita ihop och kämpa på..;-)
Ha en trevlig helg.. kram på er

GI Kycklingrätt :-)

Den krämiga och friska yoghurten är helt rätt till kycklingen!

Ingredienser

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 msk smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
3/4 dl sweet chilisås
1/2 gurka
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och lägg över i en ugnssäker form. Bred hälften av chilisåsen på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurka, yoghurt och resten av chilisåsen. Servera med bulgur blandat med vitlöksstekta wok­grönsaker.

torsdag 8 september 2011

Något som ja ska pröva :-D


Ugnsstekt falukorv
Foto: Sofies mat



Ingredienser:
1 röd lök
2 tomater
550 g Falukorv, minst 70 % kötthalt
1,5 dl grädde
100 g Philadelphia
0,5 dl creme fraiche
Knappt 1 tsk dijonsenap
½ tsk chilipulver
1 tsk sweet chilisås
Hackad persilja
1,5 dl riven ost
1-2 msk mandelspån

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala löken och skär den i klyftor. Skölj tomaterna och klyfta dem.
Dag av skinnet på falukorven och skär skåror med ca 3 cm mellanrum . Lägg falukorven i en ugnsfast form och tryck ner löken samt tomaterna i skårorna.
Blanda grädde, philadelphia och creme fraiche i en bunke. Rör runt tills det blir slätt. Tillsätt dijonsenapen, chilipulvret, sweet chilisåsen och persiljan. Häll blandningen över falukorven.
Strö över den rivna osten. Avsluta med att strö över mandelspånen.
Grädda 25 minuter i mitten av ugnen.

Serveringstips: Broccolimos, kokt broccoli eller som jag med broccoli i formen.

lördag 3 september 2011

GLAD GLAD GLAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1/8-11 invägning  79,5kg
6/8-11 vägning 1 78,5kg
13/8-11 vägning 2 78,4kg
20/8-11 vägning 3 77,6kg
27/8-11 vägning 4 77,0kg
3/9-11 vägning 5 75,5kg
Ja vad ska man säga hi hi det gav resultat allt springande ;-) fan vad nice.... synd det dröjer till nästa gång nu.. 1,5kg på en veckan fan vad ja är NÖJD :-D

Idag har ja varit hos Linda Wikstörm o fottat mig... spännande hur dom bilderna blir.. hihi Kul var det.. Och ska dit med mina barn sen och fotta dom med.. 

Min dag har varit lite stressigt idag men men  frukost och packa lite kläder o saker till fottograferingen ,, hänga tvätt i med en ny maskin,, körde barnen till Stugan en stund,, iväg till min kära syster och låna lite saker till COOP festen ikväll,, sen in och fotta mig,, sen iväg till Nettan där vi ska vara och lämna av lite saker som ja hämtat hos syster och hjälpte till lite och sätta upp lite saker,, Sen hem och så tog ja mig tid och blogga lite för nu ska börja med maten så ja hinner få i mig lite innan Lena kommer hit och ja ska göra i ordning hennes hår,, Sen kör Henrik oss till Nettan lite före så vi får fortsätta göra allt klart innan dom andra kommer kl 18.00 pip..  Karin och Bettan kommer oxå och hjälper till,,  
Så ha en trevlig lördagkväll allisammans för det ska ja ha :-*

fredag 2 september 2011

öalksdjgpaoigpvnapfnf

Ja vad ska man säga.. Är en aning orolig för att nu när ja ska op att det det pluss på vågen nu minst 3 veckor frammåt..:-( Men ja ska göra mitt bästa.. Orkar inte börja om från böjran..

Ska bli kul och se hur det går i morgon när ja ska väga mig.. Om det gett någon mer resultat när ja har sprungit typ alla dagar utom idag den här veckan.. och ja har varit duktig med maten med heeeela veckan.. har ja gått upp så smäller ja av haha
Kommer och sakna springrundorna.. Nu när allt börjar gå så lätt då måste man lägga av en stund..:-(  Ja ja blir nog bra i slutändan.. Tråkigt man måste börja om från början när man ska komma igång igen..

Men nu laddar vi med party med jobbet i morgon.. 
Ha en härlig helg åter kommer i morgon efter vägningen..;-)
 

torsdag 1 september 2011

Avocadosoppa med kräftstjärtar



4 port

1 scharlottenlök

4 mogna avocado

3 dl kallt vatten

1 dl cream fraich

3 msk citronsaft

1 tsk örtkrydda

Salt o peppar

(1 vitlöksklyfta)

Garnera med:

200g kräftstjärtar

Gör så här:

1. Finhacka löken o mixa i hop allt utom vitlöken till en slät soppa.

Smaka av med salt o peppar

2. Riv vitlöken och blanda ner. Häll upp soppan och toppa med kräftstjärtarna :-P

Den här vill ja ha :-)

http://www.tvins.com/products/h20mopx5/h20mopx5.php