LCHF- ugnspannkaka
Foto av: GOE
Mycket gott och mättande!
Typ: Huvudrätt • Kök: Skandinavien • Tillagning: Ugn
Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge.
Ingredienser (4 portioner/st.)
| bacon |
| ägg |
| vispgrädde Läs mer på oatly.se |
| smör |
| keso |
| fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost) |
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
- Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt.
- Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt.
- Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över.
- Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.
- Servera med lättsockrade lingon eller varför inte med lättsockrad hjortronsylt, det är min favorit. Pannkakan är också god kall som mellanmål till en kaffekopp.
Kör ju med Gi och vart tippsad av en tidning att man kunde göra den här pannkakan och den verkar god så den här tänker ja göra i morgon :-) Mumms
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar