Våfflor (Ca 8-10 st)
Ingredienser:
1 dl röd mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 g smält smör
4 ägg
1 tsk bakpulver
Salt
Ingredienser:
1 dl röd mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 g smält smör
4 ägg
1 tsk bakpulver
Salt
Grädde till servering 1 krossad suckett
Gör såhär:
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke, salta efter smak och tycke.
Låt smeten stå och dra några minuter, så att fiberhusken får svälla.
Sen är det bara att börja våffla! Mellan varje “våffling” så smörjde jag våffeljärnet med smält smör.
* Smeten blir ganska så tjock (tapetklister), men det ska vara så. Resultatet blir kanon!
Servera med vispad grädde, lättsockrad jordgubbssylt, eller varför inte färska bär eller bara en klick smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar