måndag 14 mars 2011

Kineskiska lyckokakor

Lyckokakor
Att göra lyckokakor är hur enkelt som helst och imponerar stort.
ca  30  min.

Ingredienser

80 gram 
1,5 dl 
1,2 dl 
3 st 
1 msk 
1 tsk 

Tillagning

Använd dem som bordsplacering, snackis på fester eller ge bort i present – och byt ut ordspråken mot roliga filmcitat eller texter som du och dina vänner har gemensamt.

ca 20 kakor

1. Skriv 20 lappar, högst 8 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning.

2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvita. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat. Tillsätt maizena, vaniljsocker och smör.

3. Skeda upp en matsked smet och bred ut med hjälp av fingertopparna i ugnsformen till en cirkel, 7-8 cm i diameter. Grädda bara en eller två kakor i taget.

4. Grädda kakorna i 4-5 minuter, eller tills kanterna börjar bli svagt ljusbruna.

5. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar! Skydda ena handen med en kökshandduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt i kökshandduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan ytterligare en gång på längden genom att böja den över en skålkant.

6. Låt kakorna torka hopvikta i en tom äggkartong. När kakorna är helt torra behåller de formen.

Förvaras i lufttät burk och håller i en vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar