söndag 13 mars 2011

GI PIZZA

Ingredienser
GI Viktkolls tomatsås: 1 st förpackning krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 krm malen svartpeppar
salt och malen vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
Deg: 3 dl vatten
0.5 pkt jäst
2 tsk salt
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 krm torkad oregano eller basilika
Fyllning: 150 g kycklingfile i bitar
Tomatssås
Riven mozzarella
Riven parmesan
Kycklingfile
Chili
Pinjenötter
Rucola

Gör så här

1. Gör degen: Blanda samman mjöl och salt.
2. Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
3. Blanda ner mjölet, lite i taget.
4. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
5. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
6. Värm ugnen till 250-275°.
7. Laga tomatsåsen genom att hälla tomatkrosset i en kastrull och koka upp. Krydda den med tomatpuré, salt och svartpeppar.
8. Låt tomatsåsen sjuda på svag värme i cirka 20 minuter. Pressa då ner vitlöken och rör om.
9. Förbered fyllningen: Ansa och skiva kycklingen, skär chilien i små bitar, tomaterna, och riv osten.
10. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor och lägg på en bakplåt.
11. Bre på tomatsås och lägg på tomatskivorna. Strö över osten, kyckling, chili och pinjenötter.
12. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.
13. Strö över rucula och eventuellt över torkad oregano före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar