tisdag 8 mars 2011

SEMLA för oss som går på GI/LCHF :-D





Semlor




Ingredienser:
Semlor 4-5 bautastora eller 8-9 stora muffins formar.

3 stora ägg eller 4 små
50g smält osaltatsmör
1dl grädde
20g husk
20g kokosmjöl
2tsk bakpulver
1tsk kardemumma

Mandelmassan:
1,5 dl skållad mald mandel

Gör så här
Bullen:
Vispa alla våta ingredienser och blande sedan i de torra. Låt stå och svälla en kort stund.

Fördela i 9 stora muffins formar, eller 4-5 bautamuffins formar.
Grädda 25 minuter i 175 grader

Mandelmassan:
Skållad mald mandel hälles i matberedare ta ev nån tsk sukrin låt detta gå en stund i beredaren, häll sedan i ca 2 msk grädde till önskad konsistens.

Voila världens godaste semla!

ps. behövs inget socker då kokosmjölet är "sött", mandeln är "söt" och grädden är "söt"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar