söndag 21 augusti 2011

MIN FAVORIT GI PIZZA !!!!!!

Deg:
3 dl vatten
0.5 pkt jäst

2 tsk salt

3 dl siktat dinkelmjöl

3 dl fullkornsmjöl av dinkel

2 krm torkad oregano eller basilika
 

Gör så här

1. Gör degen: Blanda samman mjöl och salt.
 2. Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
 3. Blanda ner mjölet, lite i taget.
 4. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
 5. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
 6. Värm ugnen till 250-275°.
  7. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor och lägg på en bakplåt.
8. Bre på tomatsås och Strö över osten, färska tomater, köttfärsen, champinjoner.
9. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.
10. Strö över torkad oregano före servering.

4 POTIONER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar