tisdag 24 januari 2012

Chilihamburgare med tzatziki och wokgrönsaker samt Bbq potatis




1 portion
Ingredienser:
Hamburgaren
150 g nötfärs
1 tsk olivolja
1 tsk chili (chilikrydda)
2 msk hackad gul lök
1 äggvita
Wokgrönsaker
25 g champinjoner
25 g paprika
25 g rödlök
25 g purjolök
Garnering
40 g crispsallad
2 skivor tomat
2 skivor röd lök
Potatis
70 g skalad potatis
1 tsk olivolja + Bbq-krydda
Tomat och löksallad
1 tomat
1/2 rödlök
1 msk pressad citron
1 msk hackad persilja
salt och peppar
1 tsk vitvinsvinäger Zeta Eko
Tillbehör 2 klickar Tzatziki
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i klyftor eller i stavar.
Lägg den på ett bleck och ha på 1 tsk olivolja.
Lägg in i ugnen ca 30-40 minuter på 175 grader.
Blanda nötfärs, äggvita, chili, salt och peppar och forma den till en hamburgare.
Stek tills den är färdig, alternativt bryn hamburaren först och lägg på ett bleck i ugnen på 140 g i ca 25 minuter eller tills den är färdig.
Skär ner alla grönsaker till wokgrönsaker och stekt dem i en panna med 1 msk citronsaft.
Skär ner tomat och rödlök till tomatsalladen och ha i 1 tsk vitvinsvinäger samt salt och peppar och lite hackad persilja.
Näringsguide
Dagsintag: 338 kcal
Mängd: Kolhydrat 20 g | Protein 40 g | Fett 9,9 g | Fiber 3,8 g
Energiprocent: Kolhydrat 24 E% | Protein 47 E% | Fett 26 E% | Fiber 2 E%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar